Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В П’ятихатській ДПІ сеанс телефонного зв'язку «гаряча лінія» щодо змін пов'язаних із застосуванням РРО/ПРРО

опубліковано 25 січня 2024 о 10:47

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями за участі начальника П’ятихатської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (П’ятихатська ДПІ) Дубінчука Олександра відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія», де податківець відповів на питання стосовно змін, пов'язаних із застосуванням РРО/ПРРО.

Під час заходу платників цікавили питання щодо Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», що  набув чинності 01 серпня 2023 року.

Звернув увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах. На сьогодні у складний для України час повернення української економіки на довоєнний рівень можливе за умови неухильного дотримання платниками податків вимог чинного законодавства України.

Посадовець акцентував увагу, що виконання вимог законодавства податкової сфери є обов’язком кожного громадянина нашої держави, тому сподіваємося на правову свідомість суб’єктів господарювання та належне і добросовісне виконання ними обов’язків платника податків.