Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування громадянами доходів під час брифінгу в Павлоградській ДПІ

опубліковано 19 квітня 2024 о 10:19

Днями участі начальника Павлоградської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ольги Радіонової відбувся брифінг для представників засобів масової інформації.. 

Під час заходу податківець повідомила, що триває Кампанія декларування доходів громадян, отриманих протягом 2023 року.

Зупинилась на способах подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), окремо звернув увагу на зручний Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Далі проінформувала про граничні строки подання декларації та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу декларації.

Також звернула увагу, що при дотриманні вимог встановлених Податковим кодексом України громадяни мають право подати декларацію для використання свого права на податкову знижку.