Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар з платниками податків

опубліковано 19 квітня 2024 о 10:05

Днями у Синельниківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області проведено семінар з актуальних питань оподаткування.

Під час заходу податківці повідомили, що наразі триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. Декларація про майновий стан і доходи   подається за вибором платника податків, в один із таких способів:

- особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

- надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

- засобами електронного зв’язку в електронній формі.

Звернули увагу присутніх, що у разі надсилання податкової декларації поштою, платник податків зобов’язаний здійснити поштове відправлення на адресу відповідного податкового органу не пізніше ніж за 5 днів до закінчення граничного строку подання податкової декларації, визначеного  у ст. 49 Податкового кодексу України.

Найменування відправника та адресата, їх поштові адреси на поштовому відправленні, бланку супровідної адреси, бланку поштового переказу пишуться розбірливо чорнилом чи кульковою ручкою (крім червоного, жовтого та зеленого кольорів) або друкуються.

Також фахівці  повідомили про переваги надання звітності в Електронному вигляді, зокрема через Електронний кабінет.

Для зручності подання декларації в «Електронному кабінеті платника» створено електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку. А також можна подати декларацію про майновий стан і доходи з метою декларування доходів чи отримання податкової знижки громадяни можуть через мобільний застосунок «Моя податкова». 

Захід відбувся у конструктивному форматі, платники отримали вичерпні відповіді на усі свої запитання.