Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Cеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему Деклараційна кампанія 2024

опубліковано 19 квітня 2024 о 09:48

У Покровській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області днями відбувся  сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року».   На запитання абонентів відповідала начальник ДПІ Яна Мачула.

Під час заходу вона розповіла хто обов’язково повинен  подати  декларацію про майновий стан і доходи, про терміни  сплати податкових зобов’язань по податку на доходи фізичних осіб та військового збору, способи подання декларації; тощо. 

Акцентовано увагу, що з 1 січня 2024 року декларацію про майновий стан і доходи слід подавати за новою формою, яка затверджена наказом Міністерством фінансів України  від 28 серпня 2023 № 467.

Також начальник ДПІ повідомила про переваги надання звітності  в електронному вигляді,  зокрема, через Електронний кабінет та мобільний застосунок «Моя податкова». Це простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби. Застосунок  можна завантажити  на телефони, як  на платформі Android, так і iOS.

На всі запитання платників надані чіткі кваліфіковані відповіді згідно чинного законодавства.