Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про користування Електронним кабінетом під час тренінгу в Васильківській ДПІ

опубліковано 12 квітня 2024 о 10:43

Днями в Васильківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся тренінг щодо сервісних послуг Електронного кабінету платника.

Податківці розповіли про сервіс Електронний кабінет, його функції та можливості для платників. Саме е-Кабінет являється найбільш популярним сервісом ДПС, захищеним, працює цілодобово в реальному часі та скорочує час на оформлення та подання податкової звітності, зберігаючи час для бізнесу.         

Крім того, звернули увагу громадян, що сервіси для фізичних осіб в Електронному кабінеті об’єднано в окремий Е-кабінет для громадян, а це дає можливість:

  • доступу до реєстраційних даних та даних про об’єкти оподаткування, сформованих

податкових повідомлень – рішень щодо сум нарахованих податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, транспортного податку та плати за землю;

  • подання декларації про майновий стан і доходи;
  • отримання відомостей про суми виплачених доходів та утриманих податків з

Державного реєстру фізичних осіб – платників податків;

  • подання заяв для реєстрації/внесення змін у Державному реєстрі фізичних осіб –

платників податків, надання копій документів, необхідних для реєстрації/внесення змін до Державного реєстру, та обрання контролюючого органу, до якого особа може звернутись для отримання документа, що засвідчує реєстрацію у ДРФО;

  • подання заяви на включення/внесення змін/виключення з Реєстру волонтерів.

 Також, засобами Електронного кабінету фізичні особи мають змогу сплатити податки, збори, платежі та єдиний внесок, скориставшись QR-кодом або однією з платіжних систем у меню «Стан розрахунків з бюджетом».

Користування онлайн сервісами податкової – це зручно, економно у часі, безкоштовно, цілодобово – прокоментували податківці!