Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний діалог податківців із представниками Синельниківської громади

опубліковано 12 квітня 2024 о 10:37

Днями у Синельниківській райдержадміністрації  відбулось засідання колегії районної державної адміністрації за участі начальника Васильківської ДПІ Маргарити Бондаренко та представників територіальної громади. 

В ході засідання обговорювались питання щодо координації діяльності, пов’язаної із забезпеченням сплати та надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2024 році.

Посадовець повідомила, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року  та нагадала категорію платників податків у яких виникає обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи. Обговорювались питання легалізації заробітної плати.

Під час заходу Маргарита Бондаренко нагадала, що для реалізації якісного податкового сервісу і надання адміністративних та інших послуг було підписані угоди про співпрацю з Центром надання адміністративних послуг (далі – ЦНАП).

В рамках даних угід в ЦНАПі організовано мобільний центр обслуговування платників. Тепер мешканці громади зможуть отримати такі адміністративні послуги: видача картки платника податків, видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору; реєстрація реєстратора розрахункових операцій; реєстрація книг обліку розрахункових операцій; реєстрація розрахункових книжок; видача довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію); видача довідки про доходи; реєстрація платника єдиного податку; надання витягу з реєстру платників єдиного податку та багато інших послуг.

Також, звернула увагу присутніх на «Електронний кабінет – зручний і сучасний сервіс ДПС» та на нові можливості для платників податків, простий і зручний інструмент для отримання електронних сервісів податкової служби громадянами – мобільний за стосунок ДПС України «Моя податкова», який завантажується на телефони на платформах: Android, iOS та має розділи: «Мої дані», «Послуги», «Реєстри», «Повідомлення». В умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно.

Маргарита Бондаренко прокоментувала, що на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку можна звернутись з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням покладено на органи ДПС.

Всім представникам засідання було надано друковану продукцію.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеного заходу та домовились про розширення подальшої співпраці.