Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему: Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану

опубліковано 06 березня 2024 о 10:38

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новомосковський регіон) інформує.

Днями в Магдалинівській ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області  проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

На запитання платників відповідала заступник начальника Магдалинівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Тетяна Скалевська.

Платники цікавились нововведеннями  запровадженими Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Також надано відповіді на питання щодо оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам, застосування податкової знижки, у т.ч. ВПО, змін до положень Податкового кодексу України в частині сплати мінімального податкового зобов`язання та плата за землю, податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

На всі поставлені питання в ході «гарячої лінії» були надані роз’яснення в межах чинного законодавства.