Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про неприпустимість порушення законодавства про працю під час інформаційної акції у приміщенні ЦОПу м. Кам'янське

опубліковано 04 березня 2024 о 11:52

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) (далі – відділ комунікацій з громадськістю ГУ ДПС) інформує.

Фахівці відділу комунікацій з громадськістю ГУ ДПС провели інформаційну акцію у приміщенні ЦОПу м. Кам'янське для платників податків, під час якої проінформували відвідувачів, що питання легалізації  найманої праці, в умовах воєнного стану, не втрачає своєї актуальності та щодо необхідності дотримання законодавства про оплату праці та детінізації доходів і відносин у сфері зайнятості населення.

Роботодавці, які ігнорують гарантований рівень мінімальної заробітної плати, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, та видають працівникам зарплату у «конвертах», порушують законодавство, права і соціальні гарантії робітників. З іншого боку, погодившись на одержання зарплати у «конвертах», громадяни України свідомо позбавляють себе соціального захисту.

Незадекларована праця завдає шкоди державі. Неформальна економіка і незадекларована праця в мирний час обмежують можливості держави проводити сучасну соціальну політику у сферах освіти, охорони здоров’я, розвитку професійних навичок, зайнятості, соціального захисту та пенсійного забезпечення, сприяють ухиленню від сплати податків, зменшують надходження до державного і місцевих бюджетів.

Під час спілкування відвідувачі ЦОПу отримали друковану продукцію щодо питань неприпустимості порушення законодавства про працю та які переваги використання легальної праці.