Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час інтерв'ю у м. Кам'янське

опубліковано 15 лютого 2024 о 11:27

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) повідомляє.

Днями начальник Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Шишлаков Борис під час інтерв'ю для місцевих медіа повідомив платникам про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану у м. Кам'янське.

Під час заходу посадовець проінформував, що з 1 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року; 08 грудня 2023 року набрав чинності Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок».  

Звернув увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

Повідомив щодо легалізації трудових відносин та змін до положень Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами і доповненнями  (далі – Кодекс),  в частині сплати мінімального податкового зобов’язання (далі - МПЗ).

Сучасний сервіс Електронний кабінет дозволяє взаємодіяти з податковою службою дистанційно, без особистих візитів до служби. В умовах сучасних викликів функціонал Е-кабінету постійно оновлюється з урахуванням потреб платників. Тож закликаємо користуватись Електронним кабінетом та впевнитись у перевагах дистанційного формату спілкування з податковими органами.