Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час семінару з платниками податків у Синельниківській ДПІ

опубліковано 09 лютого 2024 о 14:44

Днями заступником начальника Синельниківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ігорем Тимофєєвим  проведено семінар для платників податків на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

В ході заходу Ігор Тимофєєв повідомив, що з 1 січня 2024 року розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року, 08 грудня 2023 року набрав чинності Закон України від 09 листопада 2023 року № 3453-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок».  

Звернув увагу платників податків, які обрали спрощену систему оподаткування, що, починаючи із 01.01.2022, втратили чинність норми Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами та доповненнями, які дозволяли не застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО/ПРРО). З огляду на це платники податків (крім першої групи) при здійсненні розрахунків у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО на загальних підставах.

Також розглянуто питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам (далі - ВПО) в умовах воєнного стану, особливостей визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб та термінів сплати податку, легалізації трудових відносин та можливість реалізувати своє право на податкову знижку, у т.ч. ВПО та інші.

Наприкінці зустрічі присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.