Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конструктивний діалог податківців із представниками Синельниківської громади

опубліковано 09 лютого 2024 о 14:35

Днями в Синельниківській райдержадміністрації  відбулось засідання колегії за участі начальника Васильківської ДПІ Маргарити Бондаренко та представників територіальної громади. 

В ході засідання обговорювались питання щодо координації діяльності, пов’язаної із забезпеченням сплати та надходжень до бюджетів усіх рівнів у 2024 році.

Посадовець повідомила, що з 1 січня 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року  та нагадала категорію платників податків у яких виникає обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи. Обговорювались питання легалізації заробітної плати.

Під час заходу Маргарита Бондаренко нагадала, що для реалізації якісного податкового сервісу і надання адміністративних та інших послуг були підписані угоди про співпрацю з Центром надання адміністративних та консультаційних послуг (далі – ЦНАП).

В рамках даної угоди в ЦНАПах організовано мобільний центр обслуговування платників. Тепер мешканці громад зможуть отримати такі адміністративні послуги: видача картки платника податків, видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору; реєстрація реєстратора розрахункових операцій; реєстрація книг обліку розрахункових операцій; реєстрація розрахункових книжок; видача довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію); видача довідки про доходи; реєстрація платника єдиного податку; надання витягу з реєстру платників єдиного податку та багато інших послуг.

Маргарита Бондаренко прокоментувала, що на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку можна звернутись з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням покладено на органи ДПС.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеного заходу та домовились про розширення подальшої співпраці.