Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про декларування громадянами доходів, отриманих у 2023 році під час спілкування з журналістами

опубліковано 23 січня 2024 о 14:25

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський район м. Дніпра) інформує.

Днями начальник Соборного відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Євгеній Бардах дав інтерв’ю представникам засобів масової інформації, під час якого обговорювались питання декларування громадянами доходів, одержаних у 2023 році.

Він повідомив, що з початку 2024 року стартувала кампанія декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2023 року.

Зупинився на способах подачі податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), окремо звернув увагу на зручний Електронний сервіс «Податкова декларація про майновий стан і доходи», який  дозволяє сформувати декларацію та подати її до контролюючого органу з копіями первинних документів, у т. ч. для використання права на податкову знижку.

Далі проінформував про граничні строки подання декларації та випадки, за яких платники податків зобов’язані самостійно обчислити суму податку (збору), що підлягає сплаті до бюджету за результатами звітного податкового року шляхом подання до податкового органу декларації.

Також звернув увагу, що при дотриманні вимог встановлених Податковим кодексом України громадяни мають право подати декларацію для використання свого права на податкову знижку.