Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання податкового законодавства під час практикуму-навчання

опубліковано 15 січня 2024 о 11:50

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) інформує.

Днями в приміщенні Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся практикум для суб’єктів господарювання з питань: новацій в податковому законодавстві (щодо змін до Положення про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб – платників податків, щодо Закону України № 3453-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо скасування мораторію на проведення податкових перевірок»), надання адміністративних послуг в ЦОП, використання структурованої форми призначення платіжної інструкції, переваг офіційного працевлаштування, декларування доходів громадян та податкової знижки тощо.

Учасники семінару отримали роз’яснення щодо використання застосунку «Моя податкова» від ДПС та сервісів цього додатку, діяльності комунікаційної податкової платформи (далі – КПП) на яку представники інститутів громадянського суспільства та бізнесу можуть звернутись за роз’ясненням нагальних питань оподаткування на електронну скриньку КПП ГУ ДПС у Дніпропетровській області dp.ikc@tax.gov.ua.

Податківці приділили увагу декларуванню доходів громадян, дотриманню роботодавцями трудового законодавства та офіційного оформлення трудових відносин, сплати майнових податків, упередження виникнення податкового боргу та інших питань. Нагадали, що сервіс «Пульс» приймає звернення фізичних осіб та суб’єктів господарювання щодо неправомірних дій або бездіяльності працівників податкової служби, а також про можливі корупційні дії з їхнього боку. Надати інформацію можна за телефоном 0800-501-007.

Наприкінці практикуму присутні отримали друковану продукцію роз’яснювального характеру.