Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено зустріч з платниками податків щодо новацій в законодавстві

опубліковано 05 грудня 2023 о 10:54

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам'янський регіон) інформує.

Днями за участі начальника Кам'янської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Кам'янська ДПІ) Шевчука Сергія відбулася зустріч для платників податків на тему «Щодо новацій в законодавстві в умовах воєнного стану».

Начальник Кам'янської ДПІ Шевчук Сергій в ході зустрічі повідомив про новації в податковому законодавстві, а саме: 01 серпня 2023 року набув чинності Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Звернув увагу, що у зв’язку із завершенням дії карантину, з 01.07.2023 припинено дію норм Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VІ із змінами і доповненнями  (далі – Кодекс), якими на період дії карантину встановлювалися окремі пільгові режими оподаткування; щодо питання оподаткування виплат благодійної допомоги внутрішньо переміщеним особам (далі – ВПО), питання застосування податкової знижки, у т.ч. ВПО, легалізації трудових відносин та змін до положень Кодексу в частині сплати МПЗ.

Наприкінці присутні отримали відповіді на питання, а також тематичну друковану продукцію.