Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тренінг з платниками податків стосовно популяризації використання Електронного кабінету

опубліковано 17 листопада 2023 о 13:46

Днями у Синельниківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся тренінг для платників податків на тему «Використання сервісу «Електронний кабінет» та подання звітності в електронному вигляді. Актуальні питання щодо надання адміністративних послуг. Порядок подання повідомлення про прийняття на роботу».

Під час тренінгу податківці розповіли про порядок заповнення та подання об’єднаної звітності «Податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків – фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску», яка затверджена наказом Міністерства Фінансів України від 15.12.2020 року № 773. Зазначили, що податковий розрахунок подається окремо за кожний квартал з розбивкою по місяцях звітного кварталу в податкову інспекцію за основним місцем обліку платника податків, ознайомлено з основними змінами об’єднаної звітності та окремими помилками, які допускаються платниками при заповненні та надсиланні звітності.

Також, наголосили платникам податків про переваги подання звітності в електронному вигляді, зокрема, за допомогою «Електронного кабінету».

Вхід до «Електронного кабінету» здійснюється за посиланням: https://cabinet.tax.gov.ua з використання електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів. Доступ до приватної частини (особистого кабінету) «Електронного кабінету» надається після проходження користувачем електронної ідентифікації он-лайн з використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг або через Інтегровану систему електронної ідентифікації – id.gov.ua (MobileID та BankID).