Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Під час засідання «круглого столу» про основні вимоги Закону України № 3219

опубліковано 03 жовтня 2023 о 14:55

В Придніпровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Придніпровська ДПІ) відбулося засідання «круглого столу» начальника Придніпровської ДПІ Олександра Портяннікова з суб’єктами господарювання щодо новацій податкового законодавства, передбачених Законом України від від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема щодо застосування РРО/ПРРО. 

Під час заходу Олександр Портянніков розповів про умови, за яких суб’єкти господарювання зобов’язані використовувати РРО/ПРРО, акцентував увагу, що з 01.01.2022 всі платники єдиного податку ІІ-ІV груп при здійсненні господарської діяльності повинні використовувати РРО/ПРРО. Проінформував про відновлення з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за невиконання цієї вимоги. 

Повідомив, що для тих підприємців, які зволікають із встановленням РРО, пропонують скористатися безоплатним ПРРО від ДПС, що призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web.