Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформування платників про зміни у податковому законодавстві та актуальні питання у форматі «круглого столу»

опубліковано 25 вересня 2023 о 11:20

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) повідомляє.

З метою обізнаності платників про новації у податковому законодавстві у Криворізькій південній ДПІ проведено зустріч з платниками податків у форматі «круглого столу».

На заході податківці висвітлили питання, щодо змін для платників податків, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану»:

  • повернення суб’єктів господарювання, які використовували спрощену систему оподаткування з особливостями оподаткування, тобто за ставкою 2 відсотки, на систему оподаткування, на якій такі  платники  податку  перебували  до обрання таких особливостей;
  • необхідності застосування  реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових розрахунків, проведення фактичних перевірок, нові розміри та  порядок  нарахування штрафних санкцій за порушення використання РРО/ПРРО тощо.  

Фахівці надали роз’яснення щодо Закону України від 11 квітня 2023 року № 3050-IX « Про внесення змін до Податкового Кодексу України та інших законодавчих актів України щодо звільнення від сплати екологічного податку, плати землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за знищене чи пошкоджене нерухоме майно».

Обговорили щодо визначення мінімального податкового зобов’язання та терміни сплати податку, щодо дотримання норм законодавства про працю та недопущення до роботи неоформлених працівників.

Роз’яснили щодо категорій громадян у яких є право на податкову знижку, порядок отримання електронного цифрового підпису, отримання електронних послуг через «Електронний кабінет» тощо.

Наприкінці заходу учасники отримали друковану продукцію роз’яснювального характеру зазначеної тематики.