Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Васильківській державній податковій інспекції на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219»

опубліковано 22 вересня 2023 о 15:13

У Васильківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».

На запитання платників податків відповіла старший державний інспектор Васильківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Пона Лілія Миколаївна.

Питання 1: Добрий день! Які оплати за QR кодом не потребують ПРРО?

Відповідь: Добрий день! Cуб’єкт господарювання не зобов’язаний застосовувати РРО/ПРРО в разі реалізації товарів і послуг, що їх оплачують за допомогою QR коду, в якому  закодовані повні банківські реквізити рахунку у форматі IBAN.

Коли ж в QR коді закодовані реквізити  для оплати будь – якого іншого електронного платіжного засобу, відмінного від реквізитів рахунку у форматі IBAN,застосування РРО/ПРРО є обов’язковим.

Питання 2: Добрий день! Не вдається зробити перереєстрацію ПРРО, у зв’язку зі зміною адреси, помилка у квитанції- немає такого ПРРО. Яка причина ?

Відповідь: Добрий день! Відповідно до Порядку реєстрації ПРРО, заява про проведення перереєстрації подається за умови направлення останнього фіскального звітного чека та закриття останньої зміни на ПРРО,тому дотримайтесь вищезазначених умов та спробуйте направити заяву на перереєстрацію ПРРО знову.

Питання 3: Добрий день! Умови реєстрації РРО/ПРРО для ФОП, який надає послуги з використанням Інтернет із власної квартири.

Відповідь: Добрий день! У разі, якщо місце проживання фізичної особи-підприємця є місцем, де провадиться підприємницька діяльність, або воно пов’язане із здійсненням підприємницької діяльності, то ФОП відповідно до вимог пункту 63.3 статті 63 Податкового Кодексу України має подати повідомлення про об’єкти оподаткування або об’єкти, пов’язані з оподаткуванням, повідомивши про місце проживання як про об’єкт, після чого на такий об’єкт може бути зареєстроване РРО та/або ПРРО.  

Питання 4: Добрий день! Чи можна Заяву про реєстрацію ПРРО подати через Єдине вікно подання електронної звітності?

Відповідь. Добрий день! Заява про реєстрацію ПРРО може бути подана через Електронний кабінет платника податків, Єдине вікно подання електронної звітності або засобами іншого програмного забезпечення, наявного у суб’єкта господарювання.

Питання 5: Добрий день! Виникає помилка при перереєстрації ПРРО під час заповнення  адреси господарської одиниці.

Відповідь: Добрий день! Можливо ви вносите ці дані вручну, тому є неспівпадіння заповнених даних з вашими реєстраційними даними і програма видає помилку. Для усунення помилки необхідно копіювати дані з ваших реєстраційних даних платника, які знаходяться в електронному кабінеті платника.

Також треба прийняти до уваги наступне: якщо повідомлення за формою 20-опп подавалося до квітня 2019 року, дані про об’єкти оподаткування необхідно оновити.