Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар в Придніпровській ДПІ щодо змін в податковому законодавстві

опубліковано 20 вересня 2023 о 11:20

Нещодавно заступник начальника Придніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Оксана Бланк провела семінар з платниками податків з питань змін в податковому законодавстві.

Податківець повідомила про зміни в податковому законодавстві відповідно до Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Акцентувала увагу на відновленні з 1 жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій до суб’єктів господарювання за невидачу фіскального чеку та нагадала, що обов’язкове застосування РРО/ПРРО передбачено ще з 1 січня 2022 року.

Оксана Бланк розповіла про порядок отримання податкової знижки, особливості розрахунку мінімального податкового зобов’язання та правильність заповнення реквізиту «Призначення платежу».

Наголосила на дотриманні вимог трудового законодавства роботодавцями та нарахуванні найманим працівникам заробітної плати не нижче мінімально встановленого рівня, своєчасної її виплати та сплати податків і єдиного внеску.