Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219» у Покровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області

опубліковано 19 вересня 2023 о 16:33

У Покровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».

На запитання платників податків відповіла старший державний інспектор Покровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Кравчута Яна Сергіївна.

Питання 1: Добрий день!  Який  механізм  відкриття та закриття робочої зміни при застосуванні ПРРО особою, яка здійснює розрахункові операції ?

Відповідь. Добрий день! При застосуванні програмних реєстраторів розрахункових операцій відкриття робочої зміни особою, яка здійснює розрахункові операції, відбувається на підставі Повідомлення про відкриття зміни ПРРО( форма №3-ПРРО,J1316801), закриття робочої зміни здійснюється на підставі Z-звіту. 

Питання 2: Добрий день! Чи  поширюється обмеження щодо граничної суми розрахунків на розрахунки, які проводяться із  застосуванням електронних платіжних засобів( платіжних карток)?

Відповідь. Добрий день! Ні, обмеження щодо  граничної суми розрахунків не поширюється на розрахунки, які  проводяться із застосуванням електронних платіжних засобів( платіжних карток).

Питання 3: Добрий день! Що  краще: РРО чи ПРРО- фізичний пристрій, чи  його цифровий аналог?

Відповідь. Добрий день! З точки  зору дотримання законодавства, різниці між РРО та ПРРО немає:  електронна форма чека,  що створюється програмним реєстратором, має аналогічну юридичну  силу та еквівалентна фізичному чеку. Підприємець сам вирішує, який тип реєстратора обрати, тож  оцінювати обидва варіанти слід  з погляду користі для бізнесу та його клієнтів.

Питання 4: Добрий день! Як  замінити РРО на ПРРО?

Відповідь. Добрий день! Щоб  замінити фіскальний реєстратор на ПРРО :

1.Зареєструйте  віртуальну касу;

2.Розпломбуйте фіскальний реєстратор у  сервісному центрі, з яким укладали договір на технічне обслуговування;

3.Заповініть «Заяву  про скасування реєстрації реєстратора розрахункових операцій за ф.4-РРО;

4. Прикріпіть посвідчення про реєстрацію РРО до F/J1313605.