Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації в податковому законодавстві та актуальні питання під час практикуму

опубліковано 18 вересня 2023 о 14:31

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) повідомляє.

Днями в Криворізькій південній ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся практикум, де були  розглянуті  нагальні питання сьогодення в оподаткуванні.

Присутнім суб’єктам господарювання податківці роз’яснили щодо новацій податкового законодавства , які вступили в дію з набуття чинності Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», щодо застосування та використання реєстраторів розрахункових операцій (Далі – РРО) та програмних РРО при провадженні господарської діяльності та поновлення відповідальності за порушення вимог Закону України № 3219-ІХ.

Також фахівці надали роз’яснення щодо Закону України № 3050 та визначення мінімального податкового зобов’язання (далі - МПЗ) , порядок отримання електронного цифрового підпису, отримання електронних послуг через «Електронний кабінет» тощо.

Розповіли про отримання податкової знижки, про ефективний спосіб взаємодії з платниками податків через електронну скриньку dp.ikc@tax.gov.ua Комунікаційної податкової платформи ГУ ДПС у Дніпропетровській області.

Звернули увагу присутніх щодо офіційного оформлення трудових відносин, переваг легального працевлаштування та каналів інформування щодо корупційних діянь.

Наприкінці заходу суб’єкти господарювання отримали друковані матеріали інформаційно – роз’яснювального характеру.