Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» у Васильківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219»

опубліковано 01 вересня 2023 о 14:21

У Васильківській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» на тему «Застосування РРО, нововведення Закону №3219».

На запитання платників податків відповіла начальник Васильківської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Бондаренко Маргарита Вікторівна.

Питання 1: Добрий день!

З якого часу починають застосовуватись штрафні санкції по РРО?

Відповідь. Доброго дня!

Законом № 3219 передбачено застосування штрафних санкцій за порушення використання РРО/ПРРО з 01.10.2023 р.

Питання 2: Добрий день!

Чи можна Заяву про реєстрацію ПРРО подати через Єдине вікно подання електронної звітності?

Відповідь. Доброго дня!

Заява про реєстрацію ПРРО може бути подана через Електронний кабінет платника податків, Єдине вікно подання електронної звітності або засобами іншого програмного забезпечення, наявного у суб’єкта господарювання.

Питання 3: Добрий день!

На кого не поширюється дія Закону від 30 червня 2023 року № 3219-IX? 

Відповідь. Доброго дня!

Нові правила застосування РРО не зачіпають:

  • спрощенців І групи ( річний дохід до 167 МЗП);
  • фізосіб, які продають на ринку текстиль, вживані речі, продукти власного підсобного господарства.

Фіскалізації не підлягають розрахунки, здійснені з використанням реквізитів поточних рахунків, відкритих в установах банків

Питання 4: Добрий день!

Чи є обмеження часу в режимі офлайн при роботі з програмним РРО на період відсутності інтернету під час дії воєнного стану?

Відповідь. Доброго дня!

На період дії воєнного стану було знято обмеження часу роботи в режимі офлайн. Законом 3219-ІХ Про внесення змін до ПКУ та ін. законів України щодо особливостей оподаткування у період воєнного стану з 01.08.2023 забороняється робота ПРРО в режимі офлайн, якщо таким ПРРО не отримано діапазон фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером ДПС, які присвоюються розрахунковим документам ПРРО, що працює в режимі офлайн.

Питання 5: Добрий день!

Що таке «офлайн-режим» для застосування ПРРО?

Відповідь. Доброго дня!

Законом України “Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» встановлено, що на період відсутності зв’язку між програмним РРО та фіскальним сервером контролюючого органу проведення розрахункових операцій здійснюється в режимі офлайн, що може тривати не більше 36 годин, із створенням електронних розрахункових документів, яким присвоюються фіскальні номери із діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу.