Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками ОСББ з питань застосування РРО/ПРРО

опубліковано 30 серпня 2023 о 16:15

Сьогодні, 30.08.2023 року, за зверненням представників об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ) на комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) у форматі онлайн проведено зустріч на тему «Закон України № 3219-IX: ОСББ приймає готівку, чи потрібен РРО/ПРРО?».

У заході прийняли участь заступник начальника ГУ ДПС Валерій Леонов (онлайн), заступник начальника управління – начальник відділу пресслужби та адміністрування субсайту управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Геннадій Мажаєв (онлайн), начальник Придніпровської ДПІ ГУ ДПС Олександр Портянніков та представник підприємства.

Під час онлайн зустрічі присутнім розповіли, про основні новації, запроваджені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема роз’яснили норми законодавства, що регулюють порядок застосування РРО/ПРРО.

Податківці акцентували увагу, в яких випадках ОСББ потрібно використовувати зареєстровану касову техніку. Також, повідомили про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Наприкінці зустрічі представники ОСББ подякували за надану змістовну інформацію.