Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як фізичній особі направити запит для отримання довідки про доходи?

опубліковано 29 серпня 2023 о 13:53

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (території обслуговування – Амур-Нижньодніпровський, Індустріальний та Самарський райони м. Дніпра) інформує.

Для отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді необхідно:

Крок 1. Увійти до Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через вебпортал ДПС.

Доступ до приватної частини Електронного кабінету надається після проходження користувачем електронної ідентифікації онлайн. Запит формується фізичними особами – платниками податків з використанням КЕП фізичної особи, отриманого у кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Крок 2. Обрати меню «ЕК для громадян», розділ «Запит про суми виплачених доходів» та натиснути кнопку «Створити».

Крок 3. Зазначити період за який необхідна інформація, та натиснути кнопку «Зберегти».

Крок 4. Потім натиснути кнопку «Підписати» та підписати Запит за допомогою КЕП. Після чого Запит буде відправлено автоматично.

Середня тривалість обробки Запиту складає близько 30 хвилин. Вiдповiдь на Запит у електронному вигляді можна переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи».

Звертаємо увагу, що Запит може бути сформований починаючи з I кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, тому загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів). Інформація про доходи за останній звітний період надається через 50 днів після його закінчення.