Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

До уваги нерезидентів – платників ПДВ, які надають електронні послуги!

, опубліковано 28 серпня 2023 о 17:26

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) нагадує, що база оподаткування податком на додану вартість (ПДВ) операцій з постачання нерезидентом – платником ПДВ електронних послуг визначається виходячи з вартості таких послуг. ПДВ становить 20 відсотків бази оподаткування та додається до вартості електронних послуг, крім операцій, звільнених від оподаткування податком на додану вартість (пункт 208 прим. 1. 6 статті 208 прим.1 Податкового кодексу України (далі – ПКУ)).

Датою виникнення податкових зобов’язань за операціями з постачання особою-нерезидентом, зареєстрованою як платник ПДВ відповідно до пункту 208 прим.1.2 статті 208 прим.1 ПКУ, електронних послуг є останній день звітного (податкового) періоду, в якому здійснено оплату електронних послуг (пункт 208 прим.1.5 статті 208 прим.1 ПКУ).

Операції з надання фізичним особам електронних послуг, місцем постачання яких є митна територія України, які були здійснені до дати реєстрації особи-нерезидента як платника ПДВ, але оплата яких відбулася після такої реєстрації, оподаткуванню ПДВ не підлягають і в податковій декларації не відображаються.