Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства під час практикуму-навчання

опубліковано 29 травня 2023 о 11:36

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) інформує.

Днями в приміщенні Криворізької південної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області відбувся практикум для підприємців  з питань: новацій в податковому законодавстві (Закон України від 11 квітня 2023 року № 3050-ІХ, який набув чинності 6 травня 2023 року), визначення мінімального податкового зобов’язання для фізичних осіб, роботи  та подання звітності через сервіс ДПС «Електронний кабінет платника», порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів. 

 Також, платникам було роз’яснено про встановлені законом мінімальні розміри оплати праці та доходів громадян – це державні соціальні гарантії (ст. 1 Закону № 2017). Фахівці наголосили суб’єктам господарювання, що потрібно працювати виключно в законодавчо-правовому полі щодо офіційного оформлення найманих працівників та легально виплачувати заробітну плату.

В ході навчання присутні отримали інформацію щодо взаємодії з органами ДПС через «Комунікаційну платформу», де вони зможуть отримати кваліфіковану консультацію з нагальних питань.

Наприкінці практикуму присутні отримали друковану продукцію роз’яснювального характеру.