Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Круглий стіл з представниками Межівської селищної територіальної громади

опубліковано 25 травня 2023 о 15:38

Днями за ініціативи Межівської державної податкової інспекції відбулось засідання «круглого столу» з представниками Межівської селищної територіальної громади.

Під час спілкування обговорювались нагальні питання стосовно наповнення місцевого бюджету в умовах воєнного стану та легалізація заробітної плати та працевлаштування.

Людмила Дудко зазначила, що відсутність офіційних трудових відносин позбавляє працівників наступних важливих речей: гарантованої виплати заробітної плати, права на щорічну основну відпустку, оплату лікарняного листка, захисту від незаконного звільнення, отримання офіційної вихідної допомоги у разі звільнення за ініціативою роботодавця та ще багатьох прав та соціальних гарантій.

Очільниця звернула увагу, що в умовах повномасштабної війни, коли всі сили і кошти держави спрямовані на наближення перемоги, не задекларована праця і  неформальна економіка завдають невиправної шкоди обороноздатності країни. Намагаючись збільшити свої прибутки, деякі роботодавці уникають укладення трудових  договорів і, відповідно, сплати податків.

Людмила Дудко зауважила увагу присутніх на те, що в умовах воєнного стану пріоритетним напрямом роботи ДПС залишається розвиток онлайн-сервісів для задоволення потреб платників, забезпечення ними електронної взаємодії з органами ДПС, щоб сплачувати податки було легко та зручно, а отримувати електронні послуги – просто та комфортно. Взаємодія бізнесу та громадян з органами ДПС здійснюється за допомогою Електронного кабінету, де платники мають змогу подати звітність, сплатити податки, отримати доступ до інформації, звернутись до органів ДПС за допомогою листування.

Податківиця проінформувала, що на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua, на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями.

На завершення заходу сторони підкреслили важливість проведеної наради та домовились про розширення подальшої співпраці.