Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання податкового законодавства, йшлося на пресконференції для представників ЗМІ

опубліковано 12 травня 2023 о 14:24

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) інформує.   

Нещодавно відбулася пресконференція начальника Правобережної державної податкової інспекції  Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ковальчука Віктора для засобів масової інформації на тему: «Про актуальні питання податкового законодавства».

У ході заходу податківець повідомив про зміни до порядку коригування фінансового результату до оподаткування страховика щодо формування страхових резервів відповідно до норм Закону України від 12 січня 2023 року № 2888-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо платіжних послуг».

Ковальчук Віктор, нагадав присутнім, що громадяни, які мають право на податкову знижку за результатами 2022 року, можуть подати декларацію про майновий стан і доходи до 31 грудня 2023 року включно.

Повідомив, що внесено зміни до форми податкової декларації платника єдиного податку четвертої групи, та відокремлено окремий додаток – Розрахунок загального мінімального податкового зобов’язання за податковий (звітний) рік.

Нагадав, що на базі ГУ ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Також обговорювались питання легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».