Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Робоча нарада з головами сільських, селищних громад Криворіжжя

опубліковано 08 травня 2023 о 11:19

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) інформує.

Днями, в приміщенні Криворізької райдержадміністрації відбулась робоча нарада з головами сільських, селищних, міських громад району та контролюючих органів Криворіжжя.

Від Головного управління ДПС у Дніпропетровській області в нараді прийняли участь начальник Криворізького відділу податків і зборів з юридичних осіб управління оподаткування юридичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Євгеній Кретов та начальник Апостолівської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Валентина Бойко.

Учасники засідання обговорювали зміни, що були внесені до Податкового Кодексу України, щодо впровадження мінімального податкового зобов’язання (далі – МПЗ). Ці зміни стосуються як платників податків, так і органів місцевого самоврядування, адже його сплата впливатиме на дохідну частину місцевого бюджету

Мета введення МПЗ – зменшити втрати бюджету через ухилення від оподаткування шляхом детінізації аграрної діяльності та сприяти отриманню додаткових надходжень до місцевого бюджету, тож громади мають бути зацікавлені у виявленні таких земель.