Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Придніпровській ДПІ продовжують роз’яснювати податкове законодавство

опубліковано 24 березня 2023 о 13:39

Днями в Придніпровській державній податковій інспекції Головного управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – Придніпровська ДПІ) відбулося засідання «круглого столу» начальника Придніпровської ДПІ Олександра Портяннікова з платниками податків, які здійснюють торгівельну діяльність.

В ході заходу податківець роз’яснив підприємцям особливості використання праці найманих осіб, порядок оформлення трудових відносин, відповідальність роботодавців за порушення норм Кодексу законів про працю.

Акцентував увагу на застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку. Детально  роз’яснив переваги використання програмних реєстраторів розрахункових операцій та необхідність запровадження платіжних терміналів при проведенні готівкових розрахунків.  

Олександр Портянніков наголосив на необхідність дотримання порядку заповнення платіжних документів на сплату податків, оскільки помилки платників податків, допущені під час заповнення платіжок, призводять до несвоєчасного зарахування платежів до бюджету, виникнення податкового боргу і, відповідно, нарахування пені та штрафних санкцій.

Крім того, нагадав присутнім, що триває кампанія декларування доходів, отриманих громадянами у 2022 році та розповів про переваги використання електронних сервісів податкової служби, зокрема «Електронного кабінету» для подання податкової декларації про майновий стан і доходи.