Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» з платниками податків у Придніпровській ДПІ

опубліковано 24 березня 2023 о 13:33

Днями заступник начальника Придніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Оксана Бланк провела засідання «круглого столу» з платниками податків щодо основних новацій податкового законодавства.

Під час заходу податківець проінформувала присутніх про застосування нових форм податкової звітності. Зокрема зазначила, що внесено зміни до форми податкової декларації з податку на прибуток підприємств, декларації про майновий стан і доходи, податкової декларації з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки та податкової декларації з плати на землю.

Оксана Бланк розповіла, що у 2023 році підприємці та юридичні особи, які мають у власності або в оренді сільськогосподарські угіддя, зобов’язані визначити мінімальне податкове зобов’язання за 2022 рік та подати податкову декларацію за податковий (звітний) рік разом з додатком - розрахунком загального мінімального податкового зобов’язання. 

Крім того, надала відповіді на актуальні питання платників щодо застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО, легалізації трудових відносин та порядку заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах.