Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено зустріч з платниками податків

опубліковано 24 березня 2023 о 13:25

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) інформує.

Днями за участі начальника Правобережної державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Ковальчука Віктора відбулася зустріч з платниками податків про актуальні питання податкового законодавства.

Податківець під час заходу нагадав платникам, що 25 листопада 2022 року набрав чинності Закон України від 03 листопада 2022 року № 2719-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу», яким у новій редакції викладено п. 46 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України.

Звернув увагу платників податків на необхідності коректного та повного відображення (у відповідних рядках та/або тегах) у фіскальних чеках реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій усіх обов’язкових реквізитів, у тому числі реквізитів марок акцизного податку (серії та номеру) при роздрібному продажу алкогольних напоїв.

Також повідомив, що питання дотримання законодавства щодо виплати заробітної плати, легалізації трудових відносин та зайнятості населення було і залишається одним із основних напрямків діяльності ДПС та місцевих органів виконавчої влади.

Наприкінці обговорювались питання декларування громадянами доходів, одержаних протягом 2022 року, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу».