Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар з платниками податків щодо змін податкового законодавства

опубліковано 21 березня 2023 о 10:47

Днями начальник Придніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олександр Портянніков провів семінар з платниками податків щодо змін податкового законодавства, які набули чинності з 1 січня 2023 року.

Податківець проінформував платників, що громадяни, які у 2022 році отримували доходи не від податкових агентів, тобто з таких доходів не були сплачені податки, зобов’язані подати до податкового органу декларацію про майновий стан і доходи з визначеною сумою ПДФО та військового збору, що підлягає сплаті до бюджету.

Олександр Портянніков звернув увагу присутніх на зміни та новації податкового законодавства, належне оформлення трудових відносин, сплату податку на нерухоме майно та земельного податку, погашення податкового боргу, застосування РРО/ПРРО та правильність заповнення реквізитів платіжних документів для сплати податків.

Нагадав, що у разі виникнення питань, які потребують оперативного розгляду, платники податків можуть звертатись на комунікаційну податкову платформу, відправивши лист на електронну скриньку за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.