Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про легалізацію трудових відносин під час заходу виконавчого комітету Інгулецької райради та податківців

опубліковано 20 березня 2023 о 11:07

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Криворізький регіон) інформує.

Податківці спільно з місцевою владою Інгулецького району міста Кривого Рогу відвідали представників малого бізнесу з метою виявлення роботодавців, які використовують незадекларовану працю. Головна мета таких візитів – це стимулювання суб’єктів господарювання працювати виключно в правовому полі та сумлінно сплачувати податки та збори, таким чином підтримувати економічний фронт в умовах воєнного стану.

На сьогодні істотно зросли вимоги до належного оформлення найманих працівників та підвищено ступінь відповідальності роботодавців. 

Звернули увагу, що нелегальна трудова діяльність – це відповідальність не лише роботодавця, а й працівника. Погоджуючись працювати нелегально працівники самі себе позбавляють права вимагати передбачені державою соціальні гарантії.  Адже лише офіційне оформлення трудових відносин гарантує право на відпочинок, забезпечення виплати заробітної плати в повному обсязі, державний захист від незаконного звільнення.

Звернулись до суб’єктів господарювання із закликом офіційно укладати трудові договори з виплатою легальної заробітної плати не менше мінімальної. Сплачувати єдиний соціальний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

На заході присутні отримали друковану продукцію роз’яснювального характеру.