Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про оподаткування під час зустрічі з платниками податків

опубліковано 15 березня 2023 о 11:31

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

Проведено зустріч з платниками податків за участі начальника Соборної ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Алли Булави.

Під час заходу присутні дізналися про новації в оподаткуванні податком на доходи фізичних осіб визначені нормами Закону України від 13 грудня 2022 року № 2836-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України».

Учасникам заходу акцентували увагу, що триває кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та окреслили категорію громадян у яких виникає обов’язок у поданні податкової декларації про майновий стан і доходи.

Крім того, платників проінформували про можливості Комунікаційної податкової платформи, запроваджену Державною податковою службою України.

Так, платники податків можуть звернутись з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, а також з пропозиціями щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою на створену Головним управлінням ДПС у Дніпропетровській області скриньку Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Наприкінці обговорювались питання легалізації трудових відносин, вірного заповнення реквізиту «Призначення платежу».