Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

В Придніпровській ДПІ відбувся брифінг з питань декларування доходів

опубліковано 14 березня 2023 о 12:44

Під час брифінгу заступник начальника Придніпровської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Оксана Бланк розповіла місцевим засобам масової інформації про декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році.

Податківець детально розповіла про види доходів, при отриманні яких подання декларації про майновий стан і доходи є обов’язковим. 

Звернула увагу, що цього року громадянам, які виїхали за кордон у зв’язку з воєнним станом, і які отримували допомогу від іноземних держав, необхідно задекларувати такі кошти без сплати податку та збору.  

Також Оксана Бланк акцентувала увагу на декларуванні доходів, отриманих вчителями, які торік надавали репетиторські послуги. Розповіла, що якщо викладач, який надає послуги репетиторства, не є фізичною особою-підприємцем, він зобов’язаний подати податкову декларацію про майновий стан і доходи до податкового органу за місцем своєї податкової адреси  або скористатись Електронним кабінетом з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Наголосила, що задекларувати доходи, отримані у 2022 році, необхідно до 1 травня 2023 року. Суму податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, зазначену у річній податковій декларації, необхідно сплатити до 1 серпня 2023 року.