Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про податкові новації під час засідання «круглого столу»

опубліковано 27 січня 2023 о 14:27

Днями в Амур-Нижньодніпровській державній податковій інспекції Головного управлінні ДПС у Дніпропетровській області (далі – Амур-Нижньодніпровська ДПІ) відбулося засідання «круглого столу» начальника Амур-Нижньодніпровської ДПІ Олександра Портяннікова з суб’єктами господарювання щодо новацій податкового законодавства.

В ході заходу податківець акцентував увагу на змінах до форми податкової декларації про майновий стан і доходи, внесених наказом Міністерства фінансів України від 17.05.2022 № 143 «Про внесення змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», який набрав чинності з 01 січня 2023 року.

Проінформував, що впродовж 2023 року: мінімальна заробітна плата за місяць становитиме 6 700 грн, прожитковий мінімум на одну працездатну особу – 2 684 гривень. Це впливатиме на розміри ставок єдиного податку, відрахування єдиного внеску для фізичних осіб-підприємців та найманих працівників.

Також, Олександр Портянніков повідомив про можливість звернутись на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.