Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Марганецькій ДПІ відбувся семінар для платників податків

опубліковано 18 січня 2023 о 14:21

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) повідомляє.

Нещодавно, у Марганецькій ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Марганецька ДПІ) було проведено семінар для платників податків із наступних питань «Податкові новації. Декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році. Оподаткування заробітної плати, податкова соціальна пільга. Актуальні питання одноразового (спеціального) добровільного декларування. Дотримання вимог трудового законодавства. Антикорупційний сервіс ДПС України «Пульс».

У семінарі прийняли участь начальник Марганецької ДПІ Євгенія Захарченко, заступник начальника Марганецької ДПІ Тетяна Семеновська та платники податків.

Присутніх проінформовано про основні зміни у податковому законодавстві, а саме новації в оподаткуванні податком на доходи фізичних осіб, податком на додану вартість та акцизним податком. Фахівці звернули увагу на нові форми податкової звітності, які набрали чинності в 2023 році.

Також, у ході заходу обговорено особливості декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2022 року. Окремо повідомили, яким є розмір податкової соціальної пільги у 2023 році, як її застосувати та для кого призначається.

Крім цього фахівці нагадали, що громадяни можуть добровільно легалізувати неоподатковані активи шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації та сплати збір з одноразового (спеціального) добровільного декларування, у тому числі за пільговими ставками. Задекларувати можна активи, які знаходяться як на території України, так і за її межами.

Податківці звернули увагу роботодавців на важливість офіційного працевлаштування найманих працівників та нарахування і виплати заробітної плати на рівні не менше мінімальної.

Наприкінці заходу відбулось обговорення стосовно можливостей та функцій антикорупційного сервісу «Пульс» ДПС України.