Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації в законодавстві під час зустрічі з платниками податків

опубліковано 17 січня 2023 о 10:52

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

Відбулася зустріч начальника Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олени Шиян з платниками податків.

У ході заходу розглянуті новації для платників ПДВ та акцизного податку запроваджені Законом України від 13 грудня 2022 року 2836-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо сприяння відновленню енергетичної інфраструктури України».

Крім того, учасників заходу ознайомили з особливостями організації та поновлення перевірок виходячи з норм Закону України від 03 листопада 2022 року № 2719-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу».

Присутнім повідомили, що Державною податковою службою України задля якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Ця платформа покликана активізувати співпрацю державного органу з платниками.

Так, на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями

Окремо, акцентовано увагу платників податків щодо продовження до 1 березня 2023 року терміну проведення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування.

Крім того, платникам нагадали, що з 1 січня 2023 року стартувала Кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році та окреслили категорію платників податків у яких виникає обов’язок щодо подання декларації про майновий стан і доходи.

Наприкінці зустрічі обговорювались питання легалізації заробітної плати, правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових забов’язань.