Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Як отримати через Електронний кабінет відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків?

опубліковано 17 січня 2023 о 10:42

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Новокодацький, Чечелівський та Центральний райони міста Дніпра) рекомендує платникам податків у період війни отримувати сервісні послуги без відвідування Центрів обслуговування платників через Електронний кабінет (https://cabinet.tax.gov.ua).

Для електронного спілкування з органами ДПС єдиною вимогою є наявність кваліфікованого електронного підпису, який кожен бажаючий може отримати у будь-якому Акредитованому центрі сертифікації ключів, у тому числі самостійно за допомогою Інтернет-банкінгу.

Електронний кабінет платника дозволяє в режимі он-лайн фізичній особі – платнику податків подати до ДПС в електронному вигляді з використанням кваліфікованого електронного підпису запит та отримати відповідь «Відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків».

Для отримання документа в електронному вигляді необхідно:

Зайти за допомогою кваліфікованого електронного підпису в «Електронний кабінет платника» (https://cabinet.tax.gov.ua/).

У розділі «ЕК для громадян»  обрати та створити «Запит про суми виплачених доходів».

Перевірити правильність заповнення реквізитів запиту, внести відомості щодо адреси місця проживання, паспортного документа та зазначити період, за який необхідно отримати відомості.

Зберегти, підписати за допомогою КЕП та відправити.

Дочекатися на отримання Квитанції № 1, яка засвідчує факт і час отримання електронного документа та Квитанції № 2, яка засвідчує факт і час приймання (неприймання) чи реєстрації електронного документа.

Звертаємо увагу, що Запит про суми виплачених доходів може бути сформований починаючи з 1 кварталу 1998 року за будь-які п’ять років (запит формується поквартально, тому загальна кількість кварталів, яка вказується в запиті, не повинна перевищувати 20 кварталів).