Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про актуальні питання під час зустрічі з платниками податків у Петропавлівській ДПІ

опубліковано 13 січня 2023 о 13:44

Днями відбулася зустріч начальника Петропавлівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Петропавлівська ДПІ) Альони Голованової з платниками податків.

Керівниця повідомила, що Державною податковою службою України задля якісної та оперативної комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю запроваджено Комунікаційну податкову платформу.

Так, на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями.

Окремо податківець зупинилась на порядку застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО.

Також, акцентувала увагу платників податків, що продовжено до 01 березня 2023 року термін проведення кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та наголосила, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Крім того, окреслила категорію платників податків у яких виникає право на податкову знижку під час кампанії декларування громадянами доходів, отриманих у 2022 році.

Наприкінці зустрічі обговорювались питання легалізації заробітної плати, правильності заповнення реквізиту «призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань.