Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Межівською ДПІ проведено засідання «круглого столу» з платниками податків

опубліковано 13 січня 2023 о 13:35

Днями начальник Межівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Дудко Людмила провела засідання «круглого столу» з платниками податків щодо новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Під час зустрічі було  розглянуто новації податкового законодавства:

-           Закон України від 21 вересня 2022 року № 2618-IX «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період дії правового режиму воєнного, надзвичайного стану»;

-          Закон України від 03 листопада 2022 року № 2710-IX «Про Державний бюджет України на 2023 рік»;

-          Закон України від 03 листопада 2022 року № 2719-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу».

Крім цього, обговорені питання особливості декларування громадянами доходів, отриманих впродовж 2022 року, одноразового (спеціального) добровільного декларування та питань застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО.

 Керівниця звернула увагу учасників зустрічі, що зараз є можливість звернутись на електронну скриньку комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за адресою dp.ikc@tax.gov.ua. Ця платформа створена задля якісної та оперативної комунікації податкової служби області з бізнес-спільнотою і громадськістю та забезпечення ефективного зворотнього зв’язку.

Наприкінці заходу присутні отримали відповіді на питання, а також друковану продукцію.