Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану під час семінару з платниками податків у Кам'янській ДПІ

опубліковано 12 січня 2023 о 13:11

Відділ  комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями за участі начальника Кам'янської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Кам'янська ДПІ) Шевчука Сергія відбувся семінар для платників податків на тему: «Про новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Шевчук Сергій, звернув увагу учасників, що продовжує працювати новий формат спілкування з платниками – Комунікаційна податкова платформа.

У ході заходу обговорено  щодо нової форми податкової декларації про майновий стан і доходи з 01 січня 2023 року та питання отримання податкової знижки; щодо продовження строку проведення одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб до 01 березня 2023 року; застосування РРО; трудових відносин.

Шевчук Сергій, розглянув основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Звернув увагу, щодо коректного заповнення реквізитів платіжних документів, це позбавить від виникнення податкового боргу, нарахування штрафних санкцій та пені та закликав звертатися до Сервісу «Пульс» Державної податкової служби України.

Семінар відбувся у форматі діалогу, де кожен платник мав змогу отримати відповіді на свої питання та друковану продукцію.