Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Актуальні питання оподаткування під час засідання «круглого столу»

опубліковано 19 грудня 2022 о 13:56

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Соборний та Шевченківський райони м. Дніпра) інформує.

Відбулося засідання «круглого столу» за участі начальника Шевченківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Олени Шиян та платників податків.

У ході заходу розглянуті зміни щодо процедур податкового контролю з урахуванням норм Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Податківець звернула увагу присутніх, що Державною податковою службою України запроваджено Комунікаційну податкову платформу, яка покликана активізувати співпрацю державного органу з платниками.

Так, на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua» на яку платники податків можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, а також з пропозиціями щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою .

Крім того, Олена Шиян зупинилась на актуальних питаннях застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) та програмних РРО з врахуванням змін, які набули чинності з 01 січня 2022 року.

Далі присутнім нагадали, що триває кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та добігає кінця кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році.

Наприкінці зустрічі обговорювались питання легалізації заробітної плати та правильності заповнення реквізиту «Призначення платежу» при сплаті податкових зобов’язань.