Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Студентам ДВНЗ "Український державний хіміко-технологічний університет" про право на податкову знижку за навчання і як її отримати у місті Кам’янське

опубліковано 14 грудня 2022 о 11:14

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Кам’янський регіон) інформує.

Днями заступником начальника Кам’янського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Татарулею Яною проведено онлайн-зустріч зі студентами Дніпровського фахового коледжу інженерії та педагогіки ДВНЗ «Український державний хіміко-технологічний університет». Зустріч присвячено темі «Що таке податкова знижка і як її отримати». Захід відбувся за допомогою платформи для онлайн-конференцій ZOOM.

Податківець пояснила, що держава надає право платникам податків на податкову знижку і скористатися цим правом можуть або батьки студента (мати чи батько), або сам студент при умові офіційного працевлаштування та отримання заробітної плати.

Також, повідомила, які документи необхідно надати до податкової для отримання податкової знижки. Наголосила на необхідності зберігання оригіналів документів, які підтверджують витрати, що включаються до податкової знижки (платіжні та розрахункові документи), та договорів на навчання.

Нагадала, що право на отримання податкової знижки не переноситься на наступні роки, тобто для отримання знижки за 2021 рік необхідно подати податкову декларацію про майновий стан і доходи по 31 грудня 2022 року включно, а кошти, які держава компенсує платнику повертаються протягом 60 днів безготівковим перерахуванням на банківський рахунок або надсилаються поштовим переказом на адресу, зазначену в податковій декларації про майновий стан і доходи.

Під час навчання учасники мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання згідно тематики онлайн-навчання.

Наприкінці фахівець податкової закликала використати своє право – отримати компенсацію вартості навчання та побажала зробити правильний вибір професії, щоб вибрана професія стала улюбленою і потрібною у житті.