Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платникам податків про податкові новації

опубліковано 08 грудня 2022 о 11:37

В Амур – Нижньодніпровській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – Амур – Нижньодніпровська ДПІ) відбулася зустріч з платниками податків щодо новацій податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Заступник начальника Амур – Нижньодніпровської ДПІ Оксана Бланк розповіла про застосування фізичними особами – підприємцями реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО). Звернула увагу, що з 01 січня 2022 року усі підприємці, крім спрощенців І групи, у разі здійснення розрахунків за товари чи послуги у готівковій формі повинні застосовувати касові апарати. При цьому зауважила, що платники мають право користуватися як традиційними так і програмними РРО.

Ознайомила з новаціями податкового законодавства та нагадала про основні вимоги Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Також, Оксана Бланк повідомла про можливість звернутись на Комунікаційну податкову платформу Головного управління ДПС у Дніпропетровській області за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.

Наприкінці зустрічі були надані роз’яснення щодо питань легалізації трудових відносин, правильного заповнення реквізиту «Призначення платежу» та права громадян на податкову знижку, яку вони можуть отримати за офіційно підтверджені минулорічні витрати.