Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» в Томаківській ДПІ для платників податків

опубліковано 07 грудня 2022 о 10:50

Відділ комунікацій з громадськістю управління інформаційної взаємодії Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (територія обслуговування – Нікопольський регіон) інформує.

Нещодавно, з метою забезпечення роз’яснювальної кампанії з важливих питань оподаткування, відбулось засідання «круглого столу» начальника Томаківської ДПІ Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (Томаківська ДПІ) Руслани Рибки з платниками податків на тему «Останні зміни в податковому законодавстві. Застосування РРО/ПРРО. Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів. Нюанси одноразового (спеціального) добровільного декларування».

Руслана Рибка проінформувала учасників «круглого столу» про основні зміни у податковому законодавстві, зокрема повідомила про основні вимоги щодо Закону України від 21 вересня 2022 року № 2618-ІХ «Про внесення змін до розділу XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України щодо ставок акцизного податку на період правового режиму воєнного, надзвичайного стану».

Окремо на засіданні обговорювались питання щодо застосування РРО та програмного РРО в умовах воєнного стану, щодо заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжних документів.

Серед інших питань у ході засідання «круглого столу» обговорювалися особливості застосування одноразового (спеціального) добровільного декларування активів фізичних осіб, порядок подачі одноразової (спеціальної) добровільної декларації в електронному вигляді, суб'єкти та об'єкти оподаткування.

Під час засідання учасники заходу отримали відповіді на запитання та друковану продукцію.