Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Засідання «круглого столу» у Межівській ДПІ з платниками податків

опубліковано 24 листопада 2022 о 11:35

Днями начальник Межівської державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області (далі – Межівська ДПІ) Людмила Дудко провела засідання «круглого столу» з платниками податків щодо змін податкового законодавства в умовах воєнного стану.

Керівник нагадала, що триває кампанія одноразового (спеціального) добровільного декларування та зазначила, що декларування активів здійснюється виключно за бажанням громадянина, який має право на таке декларування.

Звернула увагу, що триває деклараційна кампанія доходів громадян, отриманих у 2021 році. Нагадала платникам про реалізацію права на отримання податкової знижки.

Людмила Дудко зупинилася на категорії фізичних осіб – підприємців, у яких з 01 січня 2022 року виникає обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО.

Під час заходу розглядались новації у погашенні боргу відповідно до норм Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» та питання щодо проведення камеральних перевірок податкової звітності, виходячи з норм Закону України  від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану».

Наголосила про легальне працевлаштування, яке гарантує людині її конституційні права та соціальний захист.

Керівниця повідомила, що на базі Головного управління ДПС у Дніпропетровській області створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua на яку представники бізнесу та громадськості можуть звернутись до ГУ ДПС з нагальними питаннями стосовно податкового та іншого законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС, а також з пропозиціями щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою.