Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у Петропавлівській ДПІ стосовно змін податкового законодавства

опубліковано 21 жовтня 2022 о 11:18

Днями начальник Петропавлівської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Віктор Ковальчук провів зустріч з суб’єктами господарювання з питань змін у податковому законодавстві в умовах воєнного стану.

Посадовиць повідомив про основні вимоги законів України від 12 травня 2022 року № 2260-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей податкового контролю та адміністрування податків, зборів та єдиного внеску під час дії воєнного, надзвичайного стану» та від  30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Віктор Ковальчук прокоментував, що у межах податкової амністії декларанту необхідно подати до податкових органів одноразову добровільну декларацію виключно в електронному вигляді через Електронний кабінет платника податків. При цьому  у добровільній декларації не потрібно буде вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів. А також  сплатити до бюджету одноразовий збір у розмірі від 2,5 до 9 відсотків, що є значно нижчим, ніж розмір встановлених податків. Так, розмір податку на доходи фізичних осіб сьогодні становить 18 відсотків.

Проінформував, що Законом України від 15 березня 2022 року № 2136-IX «Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану» встановлено порядок організації трудових відносин в умовах воєнного стану.