Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Межівській ДПІ відбулася зустріч з платниками податків

опубліковано 21 жовтня 2022 о 11:13

Днями за участі начальника Межівської державної податкової інспекції Головного управління  ДПС у Дніпропетровській області (далі – Межівська ДПІ) Людмили Дудко відбулася зустріч для платників податків на тему «Новації податкового законодавства в умовах воєнного стану».

Керівник повідомив про Закон України від 01 липня 2022 року  № 2352-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо оптимізації трудових відносин», що набрав чинності з 19 липня 2022 року.

Людмила Дудко  розглянула основні вимоги щодо Закону України від 30 листопада 2021 року № 1914-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», що набрав чинності з 01 січня 2022 року.

Зауважила, що продовжуються кампанії одноразового (спеціального) добровільного декларування та декларування доходів громадян, отриманих у 2021 році та закликала не зволікати, а задекларувати свої доходи, таким чином виконати свій громадянський обов’язок та у цей нелегкий час підтримати нашу економіку, сплативши податки та збори.

Нагадала платникам про право на податкову знижку, яким можна скористатись шляхом надання податкової декларації про майновий стан і доходи.

Керівниця зупинилася на категорії фізичних осіб – підприємців, у яких з 01 січня 2022 року виникає обов’язок застосування реєстраторів розрахункових операцій (далі – РРО) або програмних РРО.

Посадовиць звернула увагу, що через некоректне заповнення реквізитів «Призначення платежу» та «Отримувач» у платіжних документах неможливо ідентифікувати платника податку та рознести суми сплати до інтегрованої картки платника, що призводить до виникнення податкового боргу, та, як наслідок, нарахування штрафних санкцій та пені платникам податків.

Розповіла, що для комунікації з бізнес-спільнотою і громадськістю податковою службою запроваджено Комунікаційну податкову платформу. Так, на базі Головного управління ДПС створена електронна скринька Комунікаційної податкової платформи за адресою dp.ikc@tax.gov.ua.